Пирин с минимален успех над Ботев Враца у дома, Христо Янев и компания дишат спокойно (ВИДЕО)


Пирин с минимален успех над Ботев Враца у дома, Христо Янев и компания дишат спокойно (ВИДЕО)
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

1680 0

Пирин успя да надвие Ботев Враца у дома с 2:0 в мач от последната шестица на Първа лига, с което домакините напуснаха зоната на изпадащите във временното класиране.

В 6-ата минута се откри чудесен шанс пред гостите. Мартин Кавдански центрира в наказателното поле, а топката се удари в десния страничен стълб на вратата на Ковальов.

В следващите минути двата отбора предложиха битка на терена, като Пирин имаше предимство в притежанието на топката, но така и не се стигна до точен удар пред някоя от двете врати.

Първият точен удар бе факт в 30-ата минута, Красимир Тодоров комбинира с Диого Барбоса, който остави за Иван Нешков, а той стреля от границата на наказателното поле, но Максим Ковальов отрази.

Доминацията на "орлетата" продължи и през второто полувреме. Илкер Будинов напредна и центрира, когато Меси Биатумусока се хвърли на шпагат и изби топката, която обаче срещна ръката на Момчил Цветанов. Ивелин Занев посочи бялата точка в 55-ата минута. Кондраков се нае с изпълнението на дузпата и не сгреши, за да поведе Пирин напред.

След центриране от статично положение в 78-ата минута в наказателното поле на Ботев Враца, Вячеслав Велев се извиси над всички и отправи опасен изстрел с глава, който обаче бе отразен от Красимир Костов.

В края на мача ВАР се намеси и отсъди втора дузпа за "орлетата". Венцислав Бенгюзов се нае с изпълнението и не сбърка, за да оформи крайното 2:0 и да донесе трите точки за своите.

Пирин вече е извън зоната на изпадащите на 13-то място с 30 точки. Ботев Враца пък е на 11-ата позиция с 32 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички