Пълен обрат изведе Черно море начело и заточи Етър на дъното в Първа лига (ВИДЕО)


Пълен обрат изведе Черно море начело и заточи Етър на дъното в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1639 0

Черно море осъществи пълен обрат срещу Етър на "Тича". Двата тима завършиха при резултат 2:1 в полза на "моряците" в откриващия 4-ия кръг в Първа лига мач.

Варненци и великотърновци показаха страхотна битка в един изпълнен с емоции и напрежение двубой. Крайният победител от него е отборът от морската ни столица. 

До успеха възпитаниците на Илиан Илиев стигнаха след попадения на Живко Атанасов (69') и Едгар Пашеко (83'). Почетния гол за гостите реализира Кольо Станев в 48-ата минута. Той бе и първият за "болярите" след завръщането им в елита.

Така Черно море оглави временното класиране в Първа лига. "Моряците" са първи с актив от 10 точки. Етър от своя страна бе "заточен" на дъното в таблицата с 0 пункта на сметката си.

Как се разви двубоят?

Двата тима започнаха предпазливо мача. 15 минути след първия съдийски сигнал опасни положения липсваха. Единствен Александър Василев съумя да стреля от сериозна дистанция в 14-ата минута, но не и да уцели вратата.

3 минути по-късно, при изпълнение на корнер, Живко Атанасов се извиси над всички. Той успя да засече центрираната от Василев топка, насочвайки я към противниковата врата. Коженото кълбо профуча на сантиметри от напречния стълб.

В 21-вата минута Василев отново достави опасно центриране в пеналтерията на гостите. Матеус Машадо стреля, но пак неточно. Малко по-късно Мазир Сула стреля хубаво от границата на наказателното поле, но отново над горната греда.

В 35-ата минута Кольо Станев бе изведен по страхотен начин зад противниковата защита. Той остана очи в очи с Иван Дюлгеров, но не съумя да продолее стража на "моряците".

В 40-ата минута Етър уцели греда. Шахредин Букхолда стреля опасно, но успя да уцели единствено дясната греда.

ГОООЛ! Именно французинът се реваншира са пропуска си 3 минути след началото на второто полувреме. Той подаде към Станев, който стреля по диагонал, неспасяемо за Иван Дюлгеров.

Тимът от старата столица постепенно се отдръпна в по-задни позиции, чакайки удобен момент за контраатака. Това обаче не му помогна особено.

ГОООЛ! В 69-ата минута Атанас Илиев засече центриране на Василев. Ударът бе избит, но топката попадна в краката на Живко Атанасов, който възстанови паритета във Варна.

В следващите минути търновци опитаха мигновено да отговорят. Мартин Тошев тества реакцията на Дюлгеров с глава. В 73-ата минута Мазур Сула пробва идентичен удар, но извън рамките на вратата.

ГОООЛ! Пълният обрат на "Тича" стана факт в 82-рата минута. Денислав Ангелов застраши сериозно вратата на "моряците". Те обаче се справиха и организираха скоростна контраатака. На нейния връх се озова Едгар Пашеко, който получи пас от обичайния заподозрян Василев и от воле остави без отговор Мартин Величков.

До края на срещата бяха създадени още няколко положения пред двете врати, но без особени възможности за гол. 3 победи и 1 равенство за "моряците" и 3 загуби за "болярите" до момента в първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички