Черно море зарадва почитателите на "Тича" с минимална първа победа над Хебър (ВИДЕО)


Черно море зарадва почитателите на "Тича" с минимална първа победа над Хебър (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2092 0

Черно море взе първата си победа за сезон 2023/24 в родната Първа лига. Момчетата на Илиан Илиев се наложиха с минималното 1:0 над Хебър у дома на стадион "Тича" във Варна. В герой за "моряците" се превърна Атанас Илиев, който вкара и единственото попадение в мача.

Черно море започна силно двубоя пред собствената си публика. В седмата минута Атанас Илиев успя да реализира, но флагът бе вдигнат заради засада. ВАР потвърди решението на страничния рефер и попадението бе отменено.

Добрата игра на варненци продължи и в следващите минути пропуски направиха Мазир Сула, Матеус Машадо и Атанас Илиев, но в крайна сметка, "моряците" закономерно откриха резултата.

В 32-ата минута Илиев успя да се измъкне от противниковата отбрана и бе изведен от Алекс Фернандес. Дебърлиев излезе да спре нападателя, но не успя и топката се озова в неговата мрежа за 1:0.

Хебър продължи да изглежда безидеен и през втората част. В 56' Атанас Илиев вкара още един гол. Васил Попов се озова на върха на атаката и пусна топка към Илиев, който разпечата Дебърлиев. За втори път обаче в мача попадението му бе отменено поради засада. 

Последваха още много положения за "моряците". В 81' Мазир Сула показа чудесна техника и отправи хубав удар, но не затрудни особено Дебърлиев. Пет минути по-късно пък Алекс Фернандес стреля от пряк свободен удар, но топката мина над противниковата напречна греда.

С победата Черно море се намества временно на втората позиция в Първа лига с актив от 4 точки. Хебър пък се свлече до 12-ото място със само 1 пункт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички