Протестиращите с конкретни очаквания след оставката на Борислав Михайлов


Протестиращите с конкретни очаквания след оставката на Борислав Михайлов
Снимка: LAP.bg

1089 0

Оставката на Борислав Михайлов от поста президент на Българския футболен съюз, доведе до нова порция коментари и критики по адрес на бившия вратар. Организаторите на масовия протест срещу централата на 16 ноември споделиха негодуванието си от позорния начин, по който ръководителят напуснал. 

Феновете акцентираха и върху твърдението, че журналистите притиснали Михайлов, но от клубовете никой не го е сторил. В социалните мрежи бе споделена информация, че от ЦСКА, Дунав Русе и лично мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, се изказали публично срещу досегашния президент. 

Коментарът на организаторите

"Да си тръгнеш с лъжа и треперещ от страх❗️Това направи самозабравилия се Диктатор от Бояна Борислав Михайлов вчера! "Нито един клуб не ми иска Оставката", изрече Перуката по време на финалните си 4 минути, четейки от един лист... 

ЦСКА-София, лично президентът на Левски Наско Сираков, обръщайки се с "братле", ФК Дунав Русе и още 60 отбора, реагираха в последните 11 дни сле кървавия 16-ти ноември, а Пияницата от Бояна каза НУЛА, НИТО ЕДИН! 🥹 Да не забравяме, че 230 клуба гласуваха против него, точно преди 2 години на последния Конгрес. 

Поредно доказателство, че тези хора, начело с него, живеят в паралелна реалност, без социални мрежи, отваряйки само удобните сайтове, четейки само журналисти, които са на хранилка при тях...

Е, Боби ни изчете какви невероятни резултати били постигнали, нещо което ако го видиш в медиите и не си навътре, ще си кажеш "вЕрно са свършили работа", а всъщност е програма минимум, на хора които са работили по 2-3 часа на ден, преди да заседнат в ресторанта на сина му горе. С пари от УЕФА разбира се, които дори не бяха удвоени напълно, защото все пак изисква работа, проекти, това-онова.

Боби с гордост съобщи, че били вдигнали договора за ТВ правата от 6.3 милиона на 8 милиона, О УАУ! Само че Сърбия струват 14млн., в Хърватия 18млн., в Румъния 55млн. и стават 70млн. пред новия сезон, в Гърция 133млн., а в Турция 151млн... ама къде отиваме ние, да се сравняваме с тях.

Толкова за продукта. Разбира се те не са виновни. За нищо.

Истината е, че за много неща, като построяването на нов Национален стадион, не отговорят те, но те са тези, които в последните 18 години е трябвало всеки ден да висят на вратата на Министъра на спорта, който и да е той, и да работят заедно, така че Държавата да отдели средства.

Както каза Лечков, бил звъннал пред 2009г. и му отказали. Е, стига толкова опити, достатъчно е. 

Тези хора управляват футбола ни, но не са виновни за нищо.

Мечтаната работа, нали? 

Можем да изпишем фермани за нехайството и безнадежната ситуация, но вярваме, че тези 12 хил. души, които четете тук, които се събрахме тук в последните малко повече от месец, са ви пределно ясни.

Сега,

- очакваме дата за Конгрес.

- очакваме кандидати, като най-вече с интерес, кандидатът на всички знаете коя партия, който да замени Боби и да продължи "модела Боби"

- очакваме след това и натиска, който ще бъде върху тези 512 клуба, с право на глас и т.н. и т.н. 

Момчета и момичета, от вас се иска само едно.

Не оставяйте клубовете ви, да гласуват под натиск, заради страх, заради 2 билета на националния и 1 вечеря, заради лични цели, заради всичко друго, но не и това, че обичат и искат да развиват футбол. Не да го правят, за да отбият номера, а да го развиват! 

Време е за мъже, време е в следващите 2-3 месеца да спечелим и следващата битка, за да спечелим и войната накрая! Война, която е между "пичовското" отклоняване на средства и лични интереси VS войната някой искащ, можеш и желаещ, да седне и да работи, за да рестартираме 18 годишният не работещ модел и да се опитаме всички заедно, да вдигнем тази купчина старо желязо и бетон, продуктът наречен български футбол", написаха от "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов" в социалните мрежи. 

Следете цялото развитие в българския футбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички