Проф. Кантарджиев призна, че има много повече футболисти с COVID-19, отколкото е ясно


Проф. Кантарджиев призна, че има много повече футболисти с COVID-19, отколкото е ясно

1676 0

Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, който е и част от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, разкри как са се заразили българските футболисти, като освен това направи и призив към тях, както и към останалите спортисти. Освен това, той допълни, че те са много повече, отколкото е известно.

"Истината е, че най-добрите мерки срещу коронавируса са на ограничаване. Искам да се обърна към нашите спортистите, които трябва да са пример чрез здравия си разум. Спортните мероприятия без публика не са по-малко интересни. В последните дни мен, като лекар, ме плаши големият брой футболисти, заразени с COVID-19. А броят им е много по-голям от достигащото до медиите" - започна Кантарджиев пред "Канал 3".

"Тези млади мъже не се разболяват на открито и на тренировка. За да се заразиш, трябва да си в близък контакт с човек, който говори разпалено или пее срещу теб, и този контакт да продължи повече от половин час. Голяма част от нашите футболисти са се заразили, празнувайки на места, където са имали контакт с много хора.

Нереално е да няма футбол. Моля само футболистите да не се събират в заведения и да спазват режим на отстояние и мисъл. Най-лесно човек се заразява, когато е на маса, не носи маска и говори на висок тон" - сподели още той.

Припомняме, че вече стана ясно, че в още един отбор от Втора лига има заразени с COVID-19 - 2-ма футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама