Проф. Кантарджиев призна, че има много повече футболисти с COVID-19, отколкото е ясно


Проф. Кантарджиев призна, че има много повече футболисти с COVID-19, отколкото е ясно
Снимка: Министерски съвет

2608 0

Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, който е и част от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, разкри как са се заразили българските футболисти, като освен това направи и призив към тях, както и към останалите спортисти. Освен това, той допълни, че те са много повече, отколкото е известно.

"Истината е, че най-добрите мерки срещу коронавируса са на ограничаване. Искам да се обърна към нашите спортистите, които трябва да са пример чрез здравия си разум. Спортните мероприятия без публика не са по-малко интересни. В последните дни мен, като лекар, ме плаши големият брой футболисти, заразени с COVID-19. А броят им е много по-голям от достигащото до медиите" - започна Кантарджиев пред "Канал 3".

"Тези млади мъже не се разболяват на открито и на тренировка. За да се заразиш, трябва да си в близък контакт с човек, който говори разпалено или пее срещу теб, и този контакт да продължи повече от половин час. Голяма част от нашите футболисти са се заразили, празнувайки на места, където са имали контакт с много хора.

Нереално е да няма футбол. Моля само футболистите да не се събират в заведения и да спазват режим на отстояние и мисъл. Най-лесно човек се заразява, когато е на маса, не носи маска и говори на висок тон" - сподели още той.

Припомняме, че вече стана ясно, че в още един отбор от Втора лига има заразени с COVID-19 - 2-ма футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички