Официално: БФС обяви кога започва новият сезон в Първа лига


Официално: БФС обяви кога започва новият сезон в Първа лига

1491 0

От Българския футболен съюз обявиха официално датата, на която ще започне новият сезон в Първа лига. Вече е ясно, че шампионатът няма да започне по план, но няма да започне седмица по-късно, а две.

Първоначалната дата за старт на сезон 2020/2021 бе 24 юли, но заради множеството нови случаи на заразени от COVID-19 в страната, сред тях и футболисти, началото на новата кампания се отлага.

Ето какво написаха от БФС:

Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици.

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 г.

А относно това какво се е обсъждало за тв правата и каква позиция са изразили от Левски и ЦСКА - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички