Официално: БФС обяви кога започва новият сезон в Първа лига


Официално: БФС обяви кога започва новият сезон в Първа лига

624 0

От Българския футболен съюз обявиха официално датата, на която ще започне новият сезон в Първа лига. Вече е ясно, че шампионатът няма да започне по план, но няма да започне седмица по-късно, а две.

Първоначалната дата за старт на сезон 2020/2021 бе 24 юли, но заради множеството нови случаи на заразени от COVID-19 в страната, сред тях и футболисти, началото на новата кампания се отлага.

Ето какво написаха от БФС:

Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици.

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 г.

А относно това какво се е обсъждало за тв правата и каква позиция са изразили от Левски и ЦСКА - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама