"Последният път господин Михайлов помоли" - гласува ли се оставката и какво следва след нея?


"Последният път господин Михайлов помоли" - гласува ли се оставката и какво следва след нея?
Снимка: БГНЕС

842 0

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов обясни дали Изпълнителният комитет трябва да гласува оставката на Борислав Михайлов, и каква точно е процедурата. Попов няколко пъти бе запитан дали има вариант тя да не бъде приета.

Каква е процедурата за оставката?

"Изпълнителният комитет не може да приеме оставка, той само я насочва към Общото събрание. В Търговския регистър ще бъдат поканени всички членове на Изпълкома, с изключение на господин Камен Костадинов, който нелепо си отиде без време. Аз съм назначен. Когато бъде одобрена оставката на Борислав Михайлов, ще подам и аз", заяви Попов.

"Последният път господин Михайлов помоли да му бъде приета. Когато реши Изпълкома, ориентировъчно два месеца ще ни трябват да насрочим Конгрес. Ще си свършим работата от гледна точка на закона и устава. 540 клуба ще участват на Конгреса. Подадена оставка е основание за провеждане на извънреден изборен Конгрес. Ще се приемат всякакви кандидатури. Предния път господин Михайлов призова да гласуват неговата оставка". Самият Михайлов не отговори на въпроси, но се обърна специално към журналистите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Бокс

Време е за бойна седмица! "Денят на Страшния съд" е тук и ще бъде незабравимо зрелище (ВИДЕО)

2023 година, особено в тежка категория на професионалния бокс, беше разочароваща. Така и не видяхме битките,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички