Полицията във Варна на крак заради завръщането на дербито, рекорден брой на терен


Полицията във Варна на крак заради завръщането на дербито, рекорден брой на терен
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho/ LAP.bg

1892 0

Дербито на морската ни столица - Варна, между Спартак и Черно море се завръща след 13 години чакане и ще изправи двата тима един срещу друг. През това над десетилетие време представителните отбори не са се срещали под никаква форма, а сега това е възможно, след като "соколите" се завърнаха в елита.

По този повод рекорден брой полицаи ще охраняват дербито, което ще се проведе на 21 октомври и е насрочено за 15.15 часа на стадион "Спартак". Двата тима обаче се срещнаха преди броени седмици, на база дублиращи отбори, като скандали между феновете и самите клубове имаше както преди срещата, така и след нейния край.

Този път полицията е решена да избегне подобни развития и се създава нужната организация. За нея са предвидени рекорден брой "органи на реда", а към тях ще се присъединят и частни гардове и жандармеристи.

Правоохранителните действия ще стартират още от 11 часа, тъй като ще бъдат ескортирани голям брой запалянковци до стадиона. Феновете на "соколите" са предвидили шествие от Червения площад, като са предвидили да се съберат около 11:30 часа, а по същото време привържениците на "моряците" вече ще са пред паметника на Никола Спасов на "Тича".

Вижте какви наказания последваха след ексцесиите между феновете на Спартак и Черно море!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички