Пирин ще доиграе сезона в елита, вече се водят преговори за нов собственик


Пирин ще доиграе сезона в елита, вече се водят преговори за нов собственик
Снимка: Официален сайт на Пирин Благоевград

937 0

Пирин се намира в изключително затруднена ситуация след оттеглянето на собственика Пол Белогур. Бизнесменът предаде безвъзмездно акциите си на общината и сега единствената цел пред ръководството на клуба е оцеляването. Изпълнителният директор на "орлетата" Велислав Елезов опита малко да успокои феновете, като обяви, че е вече се водят разговори за нов благодетел.

Също така обяви, че до края на месец юни в касата на Пирин ще постъпят 700 хиляди лева. Тези средства ще помогнат за спасението на клуба. Така няма да се стигне до това отборът да прекрати участието си в Първа лига.

"Пол Белогур дойде в клуба в много тежък момент – юни 2019-а, когато Пирин беше пред изваждане от Б група, защото лицензът можеше да бъде отнет. Тогава той спаси положението, а в последните 3 години Пирин се превръщаше лека-полека във фактор. Факт е, че той си тръгва, но след себе си оставя горе-долу симпатичен клуб. Благодарение на него имаме прилична база, да не кажа една от най-добрите в България. Неприятно е, че напуска в момент преди лицензионните кампании – административни и финансови. Но въпреки всичко работехме от близо 2 месеца с хипотезата, че това може да се случи.

Фактът, че дава безвъзмездно акциите на общината, е един голям бонус в разговорите, които водим в момента със субекти, които на този етап видимо имат интерес към клуба. Такъв има, при това не от една или две страни. Причината е, че задълженията на Пирин са нищожни на фона на други клубове в Първа лига. Те не са толкова големи. Не трябват и много средства за издръжката на клуба като цяло", заяви Елезов пред "Тема спорт".

"Усеща се паника в Благоевград, дори във футболното общество у нас, защото Пирин е традиционен клуб и ще е ужасно нещо фатално да му се случи. Но на този етап съм оптимист, както и останалите от ръководството, че до такова няма да се стигне. Вече имахме няколко разговора с потенциален нов собственик. Има интерес и от чужбина, има и от България. Въпросът е да се спрем на правилния човек. Този, който ще милее за отбора и за бъдещето на клуба. И иска да го развива още повече", допълни още той.

А какъв "звучен шамар" получи клуба от кмета на Благоевград - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички