Плейофите в Първа лига продължават! Битки в София и Враца в съботния ден


Плейофите в Първа лига продължават! Битки в София и Враца в съботния ден
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2483 0

31-ят кръг в Първа лига и плейофите на родния шампионат продължават с пълна скорост. В днешния ден (13 май) ще се изиграят два мача от втората и третата група в Първа лига. Славия приема Ботев Пловдив на "Александър Шаламанов" от 20:00 часа, а Ботев Враца ще мери сили със Спартак Варна на Северозапад от 17:30.

Битката в София

Борбата за седмото място (първо във втората група на плейофите) дава право на участие на бараж, който може да осигури участие в Лигата на конференциите догодина.

Амбициите на Славия са изцяло насочени към това седмо място, тъй като белите се намират точно на тази позиция с актив от 49 точки, а Ботев изостават от столичани на цели 17 пункта. Домакините се намират в страхотна форма и могат да се похвалят с 3 победи и 2 равенства в последните си пет мача, като преди това бяха в серия от четири поредни загуби в родния шампионат. Ботев Пд е далеч от подобни резултати и има две загуби, 2 ремита и едва един успех в последните си пет.

Лютата борба на дъното

Мнозина вярват, че Спартак Варна вече се е простил с Първа лига, тъй като се намира на дъното на таблицата със 17 пункта, но момчетата на Димитър Димитров-Херо не трябва да бъдат подценявани. Ботев Враца, от другата страна, няма никакво напрежение и до голяма степен може да си осигури участие в родния елит догодина, ако успее да победи "соколите" днес.

Момчетата на Дани Моралес се намират на 12-ата позиция с актив от 28 точки. Те имат 2 загуби, 2 равенства и 1 успех в последните си пет мача в шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички