Христо Янев: В елитна компания сме - Пенев, Херо, Балъков - искам да стигна успехите им


Христо Янев: В елитна компания сме - Пенев, Херо, Балъков - искам да стигна успехите им
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1781 0

Старши треньорът на Пирин Благоевград Христо Янев остана изключително доволен от своите футболисти след успеха с 2:1 над Хебър Пазарджик в Първа лига. Чрез ключовия успех над Любослав Пенев и компания "орлетата" направиха голяма стъпка към спасението.

"Изключително важна победа. За нашия отбор има голяма стойност и ще го разберем впоследствие. Поздравявам момчетата за начина, по който изиграхме мача, за това, че устискахме до края. Ясно беше, че има голямо напрежение във всички нас - всички искахме много да победим, това е плод на усилията на всички хора в клуба.

Първо искам да поздравя Илкер (бел. ред. Будинов), който се завърна от контузия. Не е лесно да останеш на пейката и да изчакаш своя шанс, когато имаш такива качества. Предварително си бяхме поговорили с него, включи се по най-добрия начин. Поздравявам го и за гола, и за асистенцията" - започна Янев след срещата.

Той се изказа много ласкаво и за треньорите, които ръководят други тимове, замесени в борбата за спасение. Отличи Любослав Пенев, Димитър Димитров - Херо, Красимир Балъков, като посочи, че иска да стигне до техните успехи.

"Аз и моят щаб сме млади треньори, които искаме да се докажем. Състезаваме се в много елитна компания - Любослав Пенев, Херо, Краси Балъков, да не изброявам всички, защото ще пропусна някого - те са се доказали в българското първенство, имат статут. За нас е важно да имаме възможността да се състезаваме срещу такива класни треньори. Лично за мен говоря, че искам да стигна тяхното ниво и успехите им. Трябва ни съвсем малко, което да си струва. В България има много млади треньори и трябва да им се даде шанс.

Всяка точка те доближава до целта пред отбора. Много хора не вярваха за нас, че можем да се съберем и противопоставим на всички тези отбори с добра организация и добри треньори. Отборът наистина вниква в нещата, които си говорим. Трудната ситуация ни сплотява и ни кара да даваме всичко, което можем. Тези моменти показват как хората реагират в тежки моменти и от какво са изгдрадени" - завърши Янев.

Вижте повече за това как "орлетата" литнаха над опасната зона с безценен успех над Любо Пенев и компания (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички