Пирин (Бл) изпрати клубния си автобус в помощ на Украйна, призова и другите за същото


Пирин (Бл) изпрати клубния си автобус в помощ на Украйна, призова и другите за същото
Снимка: Velizar Eremiev - ChoCho / LAP.bg

1080 0

Ръководството на Пирин Благоевград ще изпрати своя клубен автобус за превозването на бежанци от войната в Украйна към България и изпращането на хуманитарна помощ на пострадалите от военните действия там. От клуба вече са изпратили официално писмо до премиера Кирил Петков с копие до външния министър Теодора Генчовска, с което да заявят намерението си.

Инициативата е лично на собственика на "орлетата" Пол Белогур, който е категоричен, че всяка една страна трябва да помогне на хората, страдащи от военната инвазия на Русия в Украйна.

"Абсолютно наясно съм колко тежка е ситуацията в Украйна, тъй като в страната живеят и работят мои служители от IT сектора, обслужващи и медийната група, на която съм собственик - Vermont News & Media. От разказите им разбирам, че на доста места в страната хората вече имат спешна нужда от храна, вода и лекарства", заяви Белогур пред вестник „Brattleboro Reformer“.

"Страхът е обзел всички, насилието е навсякъде. Призовавам правителството на САЩ да премахне визовия режим за бежанци от Украйна, за да се помогне реално на хората. Положението е изключително тежко и се надявам, че всички ще се обединим срещу тази агресия, срещу войната и страданието на хората", допълва той.

От Пирин призовават всички футболни клубове да последват примера им и да изпратят своите клубни автобуси за превозването на бежанци от войната в Украйна и изпращането на хуманитарна помощ там. Ето какво послание за войната изпратиха най-успешните ни клубове Левски и ЦСКА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички