Хърватска легенда: Бих забранил на света да споменава името на Русия


Хърватска легенда: Бих забранил на света да споменава името на Русия
Снимка: Gulliver/GettyImages

2052 0

Футболният директор на Шахтьор Донецк Дарио Срна изрази подкрепата си към Украйна, която се бори срещу Русия вече около две седмици. Според хърватина страната, която нахлу в Украйна, не заслужава светът дори да споменава името ѝ.

"Русия дори не заслужава да говорим за тях. Бих забранил на света да произнася името им. Това е чист срам, колхоз, дори не знам как да нарека това, което се случва в Украйна сега. Целият свят е за мира и за Украйна. Сигурен съм, че ще победим. Искам да предам на хората, че не са сами, сигурен съм, че това ще свърши бързо и ще бъдем още по-силни", заяви Срна, цитиран от "Футбол 1/2/3".

"Днес ние показваме силата си. Никога не съм виждал такава Украйна, както днес. Гордея се, че живея в Украйна от 19 години, гордея се, че съм израснал с тези хора. Никой не избяга, всички помагат и се борят за своята страна", продължи хърватинът.

"А всички останали ще помагат, ще приемат деца, ще изпращат хуманитарна помощ. Няма нужда да се паникьосваме, трябва да останем спокойни и да се надяваме, че всичко ще се оправи", завърши той. А ето какво каза за Русия и Владимир Путин президентът на Шахтьор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички