Пета поредна загуба отчая Ботев (Враца), но възвиси Пирин (Бл)


Пета поредна загуба отчая Ботев (Враца), но възвиси Пирин (Бл)
Снимка: LAP.bg

1337 0

Ботев (Враца) допусна пета поредна загуба в първенството у дома, където отстъпи с 0:3 на Пирин (Благоевград). Със само 19-те си спечелени точки през сезона дотук врачани остават на предпоследното 13-о място и бъдещето им в Първа лига е под голям въпрос. Пирин пък е съвсем спокоен за своето положение, тъй като заема десета позиция след успеха.

Във Враца домакините наложиха натиск в първите минути на мача и дори уцелиха гредата, но бързо след това гостите поеха инициативата. Така се стигна до 30-ата минута, когато благоевградчани получиха дузпа заради игра с ръка в наказателното поле на Диего Фераресо. Съдията разгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка, като точен в 33' беше Преслав Йорданов.

Само 4 минути по-късно Красимир Костов се отлии със спасяване при удар на Стилиян Николов, но при добавката Спас Георгиев не сгреши и направи аванса на Пирин по-убедителен.

Второто полувреме започна динамично и на Костов му се наложи да се намесва решително пак след изстрел на Красимир Станоев в 49'. Минута след това пред Ботев се откри най-чистото положение в мача дотук, но Янко Георгиев спаси удара на Бентахар. Три минути по-късно при опит да изчисти Петър Занев едва не си отбеляза автогол. За негово щастие, топката се отби в гредата. Малко след това френският нападател на врачани от 2 метра стреля над вратата.

В 58-ата минута гостите от Благоевград сложиха край на спора, вкарвайки трети безответен гол в домакинската врата. В ситуацията ветеранът Станислав Манолев показа класа и реализира след мощен удар извън наказателното поле. До края Ботев (Вр) вдигна оборотите, но не успя да отбележи поне почетно попадение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички