Георги Георгиев-Гецата зачекна болезнена тема преди сблъсъка Ботев Пловдив - ЦСКА


Георги Георгиев-Гецата зачекна болезнена тема преди сблъсъка Ботев Пловдив - ЦСКА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2033 0

Георги Георгиев-Гецата, който е бивш футболист на Ботев Пловдив и ЦСКА изрази мнението преди днешния сблъсък между двата отбора. Той не фаворизира конкретно нито единия от тимовете. Гецата обаче засегна болезнената тема за базите и стадионите у нас.

"Двата отбора са ми на сърцето и няма да кажа за кого ще стискам палци или ще победи в мача. Искам да се получи хубав двубой и да се събере много публика, но сега има по 3000 до 5000 човека на тези дербита, а преди играехме пред 30 000 души. Това е истината", заяви Гецата пред колегите от „Тема Спорт“.

"Няма как да има футбол в България, след като ни липсват стадиони и бази. Виждате колко време Ботев не е на "Христо Ботев". Колко време има спънки да се довърши Колежа. Същото е и за "Българска армия". От ЦСКА искат да си построят нов стадион и дават пари, но няма кой да им позволи да го направят. Не говоря изцяло държавата да помогне, а да се направи както е в Унгария. Виждате какви съоръжения имат. Да е удоволствие да заведеш семейството си. Да не говорим за тези още по на Запад“, изказа болката си бившият халф.

„Тук на един мач човек ще отиде да измръзне, но на другия няма да отиде. С хубави стадиони ще се вдигне и качеството на футбола, но сега това не се прави в България. Да не изреждам какво имат съседните ни страни, а ние не можем един стадион да построим като хората. Както и да е. Дано Ботев и ЦСКА да направят добър мач и хората да са доволни", каза още Георгиев.

А ето каква е добрата новина в лагера на ЦСКА преди визитата на „жълто-черните“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички