Парламентът отхвърли предложенията на Валери Симеонов за Закона за хазарта


Парламентът отхвърли предложенията на Валери Симеонов за Закона за хазарта
Снимка: iStock/Guliver

1470 0

Депутатите отхвърлиха промените в Закона за хазарта, които бяха предложени от Валери Симеонов. Народните представители гласуваха 22 "За", 4 "Против" и 127 "Въздържали се", като по този начин предложението не мина на първо четене.

Патриотите предлагаха местата за хазарт да действат само в 5-звездните хотели, големите курорти и в близост до граничните пунктове на страната. Подобен законопроект би дал предимство на онлайн операторите, предлагащи различни хазартни игри като слот машини, например.

Депутатите на Бойко Борисов обаче мълчаливо подминаха инициативата на своите съюзници на първото четене на законодателните промени, което премина днес в пленарната зала.

Както е известно голяма част от футболните и спортните клубове у нас се обявиха срещу промените в Закона за хазарта, тъй като те щяха да нанесат сериозен финансов удар по отборите, които получават спонсорски договори от букмейкърски компании.

В същото време депутатите на Борисов позволиха сериозно да се разрасне хазартната дейност на държавния спортен тотализатор. Сред организираните от него хазартни игри бяха включени залагания върху резултати от надбягвания с коне и кучета, върху случайни събития и познаване на факти и др. Предостави му се и възможност да организира игрите в наети пунктове и чрез обособени устройства за самообслужване. От ГЕРБ дадоха обясниха подкрепата, която оказват на държавно-организирания хазарт с това, че 1/3 от приходите му отивали за развитието на българския спорт. Само преди дни Валери Симеонов обяви, че според него не е вярно, че фирмите за залагания са основна част от спонсорите на клубовете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички