Опитът с Петев, Гонзо, Адмирала срещу школовката на Барселона - кой ще надделее на "Ивайло"?


Опитът с Петев, Гонзо, Адмирала срещу школовката на Барселона - кой ще надделее на "Ивайло"?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2475 0

Последният мач от първия кръг на Първа лига през сезон 2023/24 ще противопостави един срещу друг новака Етър и традиционния участник в елита - Славия.

За битката

Те не са се срещали повече от 2 години, след като за последно "виолетовите" се наложиха с 2:0 в "Овча Купел" през пролетта на 2021 г.

Сега Етър приема двубоя на стадион "Ивайло", на който феновете през април ще честват 100 години от създаването на "болярския" клуб. В понеделник вечер пък ще отбележат завръщането в елита след 2 години във Втора лига. 

Водач, закърмен с Етър

"Виолетовите" вече година биват ръководени от юношата на клуба Емануел Луканов, който през годините е работил с имена като Никола Спасов - Адмирала, Георги Иванов - Гонзо и Ивайло Петев. 

Най-дълго време той се задържа в Черно море, където работи с покойния Спасов и легендата на Левски, а именно като помощник-треньор успява да пречупи "сините" на финала за Купата на България през 2015 г.

Сега Луканов се завръща начело в Първа лига, след като получава преди години шанс и на "Тича", а дебютът му с "виолетивите" ще е срещу легендата на Барселона - Хосе Мария Бакеро. 

Световната легенда в Първа лига

Той ще бъде начело на Славия за първи път в официален двубой, след като изненадващо прие поста през лятото. Под негово ръководство "белите" вече победиха Монтана, Септември и дубъла на ЦСКА 1948 в контроли, като записаха реми с Крумовград и поражение от румънския Университатя Крайова в останалите две проверки. 

В понеделник от 20:45 часа двамата ще се хвърлят за положително начало на сезона, но подобно би могъл да постигне само един от тях. И двата тима ще опитат да не губят точки от самото начало в Първа лига, а "виолетовите" по-скоро биват вписвани към отборите, които ще се борят за оцеляването си от самото начало. 

Фактите

Трябва да се отбележи, че Етър не е побеждавал Славия като домакин в Първа лига от 2019 г. (2:0). Последваха две поражения с 0:2 и 0:3, а междувременно бе постигнато и едно реми - 1:1.

Днес Луканов ще води "виолетовите" и в битка за собствената си чест, след като в 11-те си двубоя начело на Черно море в елита записа 6 поражения, 3 ремита и 2 победи. Едно от пораженията бе именно от Славия - 0:2.

Следете всичко най-интересно в Първа лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички