Венецуелец повежда Етър към Първа лига (ВИДЕО)


Венецуелец повежда Етър към Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

1758 0

21-годишният Алехандро Гонсалвеш от Венецуела ще подсили Етър в борбата на "виолетовите" за завръщане в елита на страната, разкри "Велико Търново спорт".

Младокът се подвизава по левия фланг и е роден на 23 февруари 2001 г. Той вече е провел първо тренировъчно занимание с новите си съотборници. Футболистът разполага с португалско гражданство, а пълното му име е Алехандро Андрес Гонсалвеш Фернандеш.

Гонсалвеш е юноша на местния Арагуа, като следват периоди в Атлетико Венецуела и Депортиво Лара. В първа дивизия на Венецуела офанзивният играч има 20 мача и 3 гола.

В родината му вече пишат за преминаването му при "виолетовите": "През последните две десетилетия България е дом на легионери като Алехандро Чичеро, Ермес Паломино и Адалберто Пеняранда. За новия сезон към списъка ще се присъедини още един венецуелец – Алехандро Гонсалвеш в Етър от Втора лига на България", съобщава balonazos.com .

"Да направя скок към Европа означава да изпълня цел, която винаги съм искал. Ще ми помогне да израсна по много начини. Това ще бъде допълнителна мотивация да продължа да се старая. Преди това съм живял в Европа и съм сигурен, че адаптирането към страната не трябва да ме засяга. Не вярвам да имам проблеми с езика, говоря португалски, английски и испански.

България е страна с добър футбол и съм много благодарен, че ми отвори вратите да се върна в Европа, чувствам, че това ще бъде идеална страна за адаптиране и развитие. В добро физическо състояние съм, но знам, че трябва да се адаптирам към ритъма на играта и към това, което иска моят треньор Емануел Луканов. Но винаги ще бъда на разположение на 100 процента", бяха първите думи на играча като футболист на "болярите".

Вижте най-интересните новини от Втора лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички