Стоичков: Няма да се кандидатирам за президент на БФС, твърде късно е


Стоичков: Няма да се кандидатирам за президент на БФС, твърде късно е
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

1333 0

Навръх 55-ия си рожден ден легендата на българския футбол Христо Стоичков е категоричен, че няма да се кандидатира за президентския пост в Българския футболен съюз. Според Камата вече е твърде късно за подобен ход, като напомни, че още преди време е предупреждавал, че българският футбол ще изпадне от голямата игра заради "дребни игрички".

"Отдавна не играя в този мач, наречен конгрес на БФС. Не е редно да съм на десет хиляди километра и да давам акъл. След като не мога да съм физически в България, ще пазя мнението за себе си. А и каквото да кажа, ще започнат спекулации, интриги. За какво са ми? Завистта е голямата рана на България. Има комплексари, които въртят една и съща плоча от началото на века. Бил съм мразил България. Не, неуважаеми, аз обожавам България! И няма как с плюнки да изтриете историята, в която пише какво е постигнал Христо Стоичков за България!", сподели Стоичков в интервю за "Труд".

"Слава Богу, много повече са феновете, които са били винаги с мен. Просълзяваха ме от щастие във всеки един от градовете, в които представях биографията си. Свалям им шапка и сега! И заради тях вкарвах голове на световни и европейски първенства. Чувам само техния глас, който социалните мрежи ми дават възможност. Ще ги разочаровам с едно - няма да се кандидатирам за президент на БФС. Твърде късно е. Предупреждавах отдавна накъде вървим какво ще се случи при порочното управление, но заради дребни игрички изпаднахме от голямата игра. Все пак минимална надежда може и да има, ако за президент се избере човек с твърда ръка и той подреди къщата на БФС", добави Камата.

"Дано новите ръководители в БФС направят това, което години наред седеше "в тъч" - бази, безброй терени за децата, добре обучени в чужбина треньори за подрастващи. И на първо място стадиони! Мъчно ми е, че националният стадион в Букурещ прие финал на Лига Европа и ще е домакин на мачове от европейското. А онзи овехтял стадион в Скопие сега е истински бисер, на който се игра мач "Реал" (Мадрид) - "Манчестър Юнайтед" за Суперкупата на Европа. А Тирана? Навремето иронизирахме албанците за неща от съвременния живот, но сега в тяхната столица ще е първият домакин на финал в новия турнир за купата на конференциите. А добре си спомням, че когато Мишел Платини обяви европейско първенство на целия континент, от БФС се заканиха да кандидатстват. И да - кандидатстваха с добри намерения. Слушах също за Евро 2028, за Мондиал 2030... Ако мислят, че с някоя хубава поляна на картинка ще ни изберат, честито на печелившите!", допълва Стоичков по темата за настоящето и бъдещето на българския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички