Мутафчийски: България ще черпи опит от Германия за подновяването на футбола


Мутафчийски: България ще черпи опит от Германия за подновяването на футбола

2775 0

България ще черпи опит от Германия и организацията на футболното първенство в страната, за да се избере възможно най-добрия вариант за подновяването на Първа лига. Това обяви началникът на Националния оперативен щаб (НОЩ) Венцислав Мутафчийски. Той подчерта, че докато за индивидуалните спортове "няма никакъв проблем", то за отборните нещата стоят по друг начин и има реална заплаха за здравето на спортистите.

"За индивидуалните спортове няма никакъв проблем, защото физически контакт може да бъде избегнат. Докато при груповите, ако решим, че един отбор само си подава топката от разстояние, няма проблем. Има обаче физически контакт, както съблекалните, общите бани", заяви Мутафчийски в ефира на bTV.

"В момента се изработва механизъм, по който да започне футбола за големите. Засега се обсъждаха варианти за малки групи, защото нашите отбори нямат такива възможности за отделни терени. В Германия се готвят за средата на месеца, което е важно. Там ще проследим как се организира едно такова първенство, какво е тестването. Трябва да вземем най-добрия пример", добави още началникът на НОЩ.

Германската футболна лига насрочи рестарта на Бундеслигата за 16 май, а първенството ще започне с голямо дерби (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама