Ето как ще се действа с плейофите в Първа лига


Ето как ще се действа с плейофите в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2852 0

Плейофите в Първа лига ще се играят наполовина. Това стана ясно от думите на генералния секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов, който е и член на работната група за подновяването на футболния шампионат.

Схемата на плейофите ще се запази, като по този начин някои отбори ще домакинстват три пъти, а други - само два. Според Караиванов предимството няма да е голямо, тъй като мачовете ще са пред празни трибуни и няма да присъства фактора "публика".

"Имахме доста заседания, работим с експертната група още от 13 март. Идва момент да правиш сметка, дори и да е на принципа "проба-грешка". Клубовете бяха разделени - повечето бяха да се довърши сезона в два кръга. Имаше обаче опасения, че от УЕФА щяха да го приемат. При положение, че може да се играе до 20 юли е рисковано да се играят само два кръга. Спортният критерий трябва да бъде водещ", заяви Караиванов пред БНТ.

"Идеята е да се изиграят по системата "Бергер" от 1 до 5, но няма да ги има ответните мачове. Някои отбори ще домакинстват три пъти, а други два, но предимството обаче ще е минимално, защото няма да има публика. Всичко зависи от няколко неща - първото дано се случи още утре: от Министерството да кажат откога ще могат отборите да тренират. Към момента идеята е да започнем от 5 юни, но ако се прецени, че футболистите няма да са готови, можем да го изнесем седмица по-късно", добави още той.

Междувременно началникът на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски коментира, че България ще черпи опит от Германия по отношение на подновяването на футбола (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички