От понеделник: Разрешава се спортът на открито при определени правила (документи)


От понеделник: Разрешава се спортът на открито при определени правила (документи)

591 0

Спортът на открито и в плувните басейни се разрешава от понеделник, 4 май. Това се казва в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, която урежда правилата, по които ще се извършват новите разрешени дейности на територията на страната.

Както е известно, заради епидемията от COVID-19 спортът на открито бе почти изцяло ограничен, но от правителството вече предприемат действия за разхлабване на противоепидемичните мерки. В новата заповед на здравния министър се казва, че индивидуален спорт, в това число тенис, колоездене, лека атлетика, голф и др., може да се практикува при спазване на задължителната дистанция от 2,5 метра.

Освен това ще се осигури и достъп до плувни комплекси и басейни, но не се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти. Сред другите правила са ползване на маски и ръкавици от персонала на басейните, както и регулярна дезинфекция. 

Още сутринта премиерът Бойко Борисов съобщи, че ще се разреши на спортистите да тренират. Той подчерта, че хората ще могат спокойно да тренират в паркове и стадиони, но не и да се провеждат състезания. В понеделник пък предстои важна среща* между Националния оперативен щаб и Българския футболен съюз, на която да се обсъдят възможностите за подновяването на Първа лига (подробности тук).

*Впоследствие БФС отхвърли информациите, че срещата ще се състои в понеделник.

Пълната заповед на здравния министър:

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


"Жена без класа": Съсипаха гаджето на Роналдо, след като се пусна по гол з**ник в Instagram

Половинката на Кристиано Роналдо - Джорджина Родригес, явно не издържа вече мерките по време на пандемията,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама