Официално: Черно море отново привлече бившия си играч Пабло Гарсия


Официално: Черно море отново привлече бившия си играч Пабло Гарсия
Снимка: Ivaylo Boris / LAP.bg

2050 0

Черно море официално обяви първото си лятно попълнение. "Моряците" се похвалиха с привличането на своя бивш футболист Пабло Гарсия, който за втори път ще облече фланелката на отбора.

26-годишният дефанзивен полузащитник се присъедини директно към новите-стари свои съотборници на лагера им в Тетевен, където проведе и първа тренировка.

Втори опит

Уругвайският халф акостира за първи път на "Тича" през сезон 2021/22 г. Той впечатлява с изявите си треньора Илиан Илиев, но малко по-късно преминава в Риека. Там обаче получава травма след само 8 мача с тима, което му пречи да се докаже пред хърватите. За "моряците" Гарсия изиграва 43 мача, в които записва 8 попадения. 

Ето какво пише клубът от морската ни столица на своя уебсайт по повода:

"Черно море официално привлече първото си лятно попълнение. Това е бившият играч на „моряците“ Пабло Гарсия. 26-годишният дефанзивен халф бе част от тима на Илиан Илиев през сезон 2021/22 и остави отлични впечатления с изявите си.

Испанецът се присъедини към отбора в Тетевен и днес направи първа тренировка с „моряците“.

Пабло е роден на 23 април 1997 г. в Овиедо. Основната му позиция на терена е централен полузащитник. Висок е 185 см. Преминава през школите на Спортинг Хихон, Рода, Виляреал и Депортиво Алавес.

През 2018 г. става част от “Б” отбора на Алавес. В началото на 2019 г. е преотстъпен в Сан Игнасио, състезаващ се в Терсера Дивисион. За този отбор записва 18 мача и бележи 6 гола. През лятото на 2019 г. се завръща във втория отбор на Алавес, за който през сезон 2019/20 изиграва 21 мача и бележи 1 гол. През сезон 2021/2022 става част от тима на Черно море, за който записа 43 мача, в които отбеляза 8 гола. Впоследствие преминава в Риека, където изиграва 8 мача, но след контузия не успява да се наложи в състава на хърватския тим".

Междувременно стана ясно и кой ще ръководи "моряците" през новия сезон у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички