Нежеланият от ЦСКА Мартин Смоленски си намери нов отбор в Първа лига?


Нежеланият от ЦСКА Мартин Смоленски си намери нов отбор в Първа лига?
Снимка: CSKA.BG

8541 0

ЦСКА по всяка вероятност ще се раздели с един от играчите, към които клуб и фенове таяха огромни надежди в продължение на години. Юношата на 31-кратните шампиони - Мартин Смоленски, ще напусне "Армията" след близо 15-годишен престой.

Ново начало

Младият нападател обаче изгледа бързо е намерил алтернатива на "червените". Очаква се, след като договорът му с тима изтече, той да облече цветовете на Черно море, информира "Тема Спорт".

20-годишният футболист се е понравил с изаявите си на треньора на "моряците" Илиан Илиев по време на периода си в Пирин, където бе временно преотстъпен.

Евентуален трансфер обаче, макар и на свободен агент, какъвто ще бъде Смоленски, ще струва около 35 хиляди лева на клуба от морската ни столица. Причина за това е такса "солидарност", която всеки отбор плаща за играч под 23-годишна възраст.

Смоленски в ЦСКА

Роденият в София нападател стартира в юношеските формации на "армейците" още през 2009-а година. Той преминава през всички тях, впечатлявайки с пъргавостта и нюха си пред гола. Прави официалния си дебют с представителния тим преди около 4 години, а път му дава Любо Пенев по време на визитата на Етър, спечелена с 3:1.

Оттогава обаче той записва едва 13 мача с червената фланелка, без да се разпише и веднъж. Бива преотстъпван на няколко пъти в Миньор Перник и Пирин, но така и не впечатлява с показаното. Наставникът Саша Илич е изявил желание към предстоящата подготовка да се присъединят други преостъпени като Марк-Емилио Папазов, Александър Бучков и Симеон Александров, но не и Мартин Смоленски.

Междувременно в ЦСКА взеха решение да съхранят и друг от българските играчи в състава си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички