Въпреки намаления бюджет: Лудогорец уреди мултимилионен трансфер!


Въпреки намаления бюджет: Лудогорец уреди мултимилионен трансфер!
Снимка: Guliver/GettyImages

2650 0

Току-що отпразнувалият 9-а титла Лудогорец избухна с нов изумителен трансфер, с който се подготвя за атака на груповата фаза в Шампионска лига. Въпреки че Кирил Домусчиев обяви драстично намаление на бюджета, Sportlive.bg научи от сигурни източници, че към отбора за новия сезон на 100% ще се присъедини дългогодишната цел на ръководството Алекс Сантана от Ботафого. Трансферът е уреден, а Лудогорец се очаква да го обяви официално в най-близко бъдеще. 

Халфът на бразилския гранд се е договорил за личните си условия, които на този етап остават тайна, но преговорите са приключени и от новия сезон той ще носи фланелката на българския хегемон в последните 9 години. 

Още преди година Лудогорец е имал интерес към 24-годишния полузащитник, но до трансфер така и не се е стигнало заради сериозните финансови претенции на бразилците. Сега обаче сумата е свалена драстично и "орлите" ще платят около 2 милиона евро за услугите на младата звезда. 

Сантана идва с визитка на реализатор от халфовата линия, като в бразилския елит има над 50 мача и 9 попадения на сметката си. Основната му роля обаче е на централен полузащитник, като може да играе също така пред защитата като дефанзивен халф, а има и мачове като външен полузащитник. 

Лятото се очертава да бъде натоварено за Лудогорец, който през новия сезон ще гради сериозен отбор, за да се завърне в Шампионска лига. Поради тази причина беше взет и Павел Върба, а през идните седмици могат да се очакват още входящи трансфери в тима от Разград. Подробности за предстоящата селекция на Лудогорец четете тук! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички