От БФС потвърдиха, че новият сезон ще започне със закъснение


От БФС потвърдиха, че новият сезон ще започне със закъснение
Снимка: БГНЕС

754 0

След извънредната среща днес в БФС относно телевизионните права бе потвърдено, че новият сезон в Първа лига ще започне седмица по-късно от обявеното. Това заявиха и вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, и членът на Изпълкома Венцеслав Стефанов. А причината е нарастващият брой със заразени от коронавирус.

"Най-вероятно първенството ще бъде отложено. Дне пристигна писмо от здравния министър. Ще се събере Изпълкома и ще обсъдим. Днес имаме рекорден брой заразени с коронавирус. Има и доста заразени футболисти. Аз не веднъж съм го казвал, че трябва да живеем с вируса, да спазваме мерки и да живеем по нов начин. Има закони, правилници, там пише какво следва ако даде клуб не допусне камери. Описани са и санкциите“, заяви Фурнаджиев.

"Една седмица се отлага първенството. Няма нужда от Изпълком, държавата ти казва. Изпълкома не може да каже „не, не се отлага", допълни Венци Стефанов. А относно това какво се е обсъждало за тв правата и каква позиция са изразили от Левски и ЦСКА - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички