Официално: Бербатов се кандидатира за президент на БФС!


Официално: Бербатов се кандидатира за президент на БФС!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2452 0

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов официално обяви, че се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. В неговия екип влизат и други две футболни легенди от близкото минало - Стилиян Петров и Мартин Петров. Това съобщи самият Бербатов на специална пресконференция в БТА, на която присъстваха още Петър Величков, Борис Станков и адв. Георги Владов - трима души, които също са част от екипа на Бербатов.

"Официално откривам моята кампания за президент на Българския футболен съюз. Мисля, че моментът е дошъл. Представям ви екипа, с който ще работим. Решили сме да има симбиоза между футболни хора и хора от бизнес управлението, които знаят как трябва да се случват нещата. В екипа влиза Стилиян Петров, с когото поддържаме връзка от много време. Мартин Петров също влиза в моя екип. Двамата ще бъдат в бъдещия Изпълком. Петър Величков, Боби Станков и адвокат Георги Владов също са част от моя екип, както и много други, които нямаше как да са тук", започна Бербатов.

Петър Величков, който си подаде оставката като член на настоящия Изпълком на БФС, презентира какви са проблемите във футболната централа. Величков засегна грешките, които от БФС са допуснали през последните години. Боби Станков от своя страна доразгърна темата за проблемите в българския футбол. Адвокат Георги Владов пък подчерта, че е належащо да се промени дневния ред на предстоящия Конгерс, което да позволи на новото ръководство да си свърши работата и да не се налага организирането на нов "редовен" конгрес след по-малко от година.

След това Бербатов продължи с това, че липсва стратегия за развитие на българския футбол. Според него държавната и местната власт трябва да е въвлечена в по-голяма степен във футболните процеси. Бербатов определи като "глупаво" да не се използват неговите контакти в УЕФА - нещо, което ще е от голяма полза на БФС. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед подчерта, че един от основните приоритети пред неговия екип е развитието на детско-юношеския футбол. Освен това ще настоява за мандатност на президента на БФС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Бербатов с идея как първенството да не е зависимо от БФС

Бербатов: БФС се готви за престъпление срещу футбола!

"Трите коня" ще оправят българския футбол


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички