Бербатов сравни Моуриньо с Алекс Фъргюсън и каза от какъв треньор се нуждае Тотнъм


Бербатов сравни Моуриньо с Алекс Фъргюсън и каза от какъв треньор се нуждае Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

1440 0

Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов коментира уволнението на наставника на тима Жозе Моуриньо и посочи какъв трябва да е следващият наставник на "шпорите":

"Изненадан съм, че в Тотнъм решиха да уволнят Моуриньо. Моментът е ужасен - до финала за Карабао Къп има само няколко дни, а клубът се бори за първи трофей от 13 години. Каквото и да мислите за Моуриньо, не може да отречете, че той печели трофеи, където и да отиде. Много съм изненадан, защото това не бе подходящият момент"

"В своята кариера Моуриньо винаги в бил на най-високото ниво. Може би не бе подготвен да се справи с проблемите на отбор, който невинаги е близо до върха в лигата. Сър Алекс Фъргюсън казваше, че трябва да се развива постоянно, защото в противен случай ще бъде приключен за играта. Моуриньо не промени много в Юнайтед, в Тотнъм и във втория си престой в Челси. Мисля, че трябва да се промени, за да се върне там, където беше преди"

"Тотнъм има нужда от млад мениджър, който да мисли в перспектива и да има свежи идеи. Някой, който иска да работи здраво, да върши правилните неща и да налага атрактивния футбол, който феновете искат да виждат. Привържениците на Тотнъм предпочитат да загубят с 4:5, отколкото да спечелят с 1:0 и да заспят"

"Ще бъде хубаво да видя Райън Мейсън и Ледли Кинг начело на отбора през следващия сезон. Според мен шансовете за това са 50%. След като си назначил един от най-добрите мениджъри в света и си го уволнил 17 месеца по-късно, дай работата на някой, който няма такъв опит, но притежава нови идеи и иска да гради. Понякога помага да си бивш играч на този клуб и да водиш отбора. Какво трябва да направи Даниел Леви, ако Тотнъм спечели Карабао Къп? Трябва да даде шанс на Райън Мейсън"

ТУК можете да разберете какво се случи в първия мач на Тотнъм след уволнението на Жозе Моуриньо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички