Официално: Тобиас Хайнц е първото зимно попълнение на ЦСКА (ВИДЕО)


Официално: Тобиас Хайнц е първото зимно попълнение на ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1975 0

С публикация в официалния си сайт, от ЦСКА се похвалиха с първото си зимно попълнение! 

"Армейците" са подписали договор с 24-годишния норвежки полузащитник Тобиас Хайнц! Той идва от шведския шампион Хекен, но точната трансферна сума не се споменава. През миналия сезон е играл под наем в Сарпсборг и се е отчел с 15 гола и 4 асистенции.

Допълва се, че халфът вече е преминал успешно медицинските прегледи. Той може да действа както по крилата, така и зад централния нападател.

От "Българска армия" не разкриват какъв е срокът на подписания договор, но представиха новия си футболист с любопитно видео, от което стана ясно, че той ще играе с №14 (можете да го видите най-отдолу).

"Тук съм... Във велик клуб с история, традиции, дух. Клуб, който следва принципите на основателите си: да се бори без страх, да се жертва за клуба, да печели за феновете си. Търся смисъл. И мога да го намеря тук. Тук съм да играя по вашия начин. Тук съм за ЦСКА", казва Тобиас Хайнц.

Ето какво написаха "червените":

"ЦСКА официално привлече норвежкия полузащитник Тобиас Хайнц. Ръководството на червените постигна договорка за правата на 24-годишния талант с шведския шампион Хекен, чиято собственост е футболистът.

Халфът направи сериозно впечатление с изявите си през миналия сезон с екипа на норвежкия Сарпсборг, където бе отдаден под наем. Той завърши първенството на Норвегия като трети голмайстор с 15 попадения, към които добави 4 асистенции.

Той пристигна в България снощи, а днес мина успешно медицински прегледи и подписа личния си контракт с 31-кратните шампиони на България. Трансферната сума остава конфиденциална между страните.

Тобиас Хайнц може да действа както по крилото, така и на позицията зад централния нападател. Последният му двубой бе при гостуването на Сарпсборг на Розенборг на 13 ноември, когато Хайнц откри резултата, а тимът му спечели с 3:2.

Последният му отбор Сарпсборг е имал опция да откупи правата на полузащитника след края на неговия наем, но той е отказал "историческо" предложение от клуба, тъй като е искал да играе в чужбина.

Пожелаваме на Тобиас Хайнц здраве, щастие, късмет и много успехи с червената фланелка!".

*Още новини за ЦСКА четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички