Каква е промяната в Славия и защо футболът не е кръчмарска работа - обяснението от новия треньор на Славия


Каква е промяната в Славия и защо футболът не е кръчмарска работа - обяснението от новия треньор на Славия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4112 0

Новият наставник на Славия Ангел Славков бе изключително доволен, че дебютира с успех начело на "белите". Отборът му победи с късен гол ЦСКА 1948 като гост. "Белите" се изкачиха до шестата позиция и по този начин ще попаднат в първата шестица в плейофите, освен ако "смърфовете" не победят Левски в дербито на стадион "Локомотив".

"Добавихме малко агресия и стабилност в защита"

"Изключително доволен съм от футболистите на Славия. Независимо от завършека на мача, най-важното за мен беше да покажат, че са истински слависти, да си оставят сърцето и душата на терена. За мен е чест да водя такива момчета. Благодаря на ръководството, което ми даде възможността да водя Славия.

Поздравявам футболистите на ЦСКА 1948 и Тошко, когото уважавам като треньор и футболисти. Въпреки, че станах треньор преди два дни, аз разучих съперника. Ние бяхме добре групирани и не им дадохме възможност да превземат лесно големи пространство. Имахме няколко голови ситуации, които не влязоха, но един гол е достатъчен. Аз не съм магьосник, тук е важна и заслугата на Заги, защото отборът е добре физически. Днес добавихме малко агресия и стабилност в защита", заяви Славков.

Славия иска да налага още млади играчи

"Славия е отбор, който се опитва да налага младите футболисти. Исках няколко футболисти да направят дебют, но заради напрежението прецених, че не е сега времето. Най-бързо можем да променим бързото мислене и действие с топката. Това са футболистите, на които ще мога да разчитам. С ръководството се разбрах всеки мач да играем за победа. Не правим сметки, защото футболът не е кръчмарски сметки. Имам страхотни приятели кръчмари, не искам да ги обиждам, но футболът не е кръчмарска работа. Ти трябва да дадеш всичко от себе си и ако спечелиш, чудесно", допълни Славков. Колегата му от ЦСКА 1948 Тодор Янчев сподели, че напрежението в тима идва от загубените точки в последните двубои.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички