От лятото Левски ще има нов собственик, какви са вариантите?


От лятото Левски ще има нов собственик, какви са вариантите?
Снимка: Официален сайт на Левски

3523 0

Вторият във временното класиране на българската Първа лига - Левски, съвсем скоро ще има нов собственик, като има няколко варианта за такъв. Изданието "Тема спорт" съобщава за това, като разкрива и какво би могло да се случи на "Георги Аспарухов", където в последните месеци финансовата ситуация далече не е благоприятна.

Информацията гласи, че процесът вече е задействан и реализацията ще бъде завършена още в началото на лятото. Разбира се, клубът няма да има финансовата мощ, която притежаваше, когато Васил Божков го издържаше. Дори се допуска, че новият притежател на мажоритарния пакет акции може да е представител на привържениците на "сините".

В последните дни са се състояли срещи между Павел Колев и фенски организации, като са присъствали и приближени до властта, и доверени лица на Божков. Идеята е той да прехвърли акциите на друго лице, което да може спокойно да преговаря с кандидат-спонсори и Левски да започне да се съвземе.

Друг вариант е акциите да отидат в юриста Михаил Тодоров, който е член на Надзорния съвет на Левски заедно с Георги Попов и Александър Тумпаров. Още спекулации относно притежателя на акциите се заформят и около известен столичен строителен предприемач. Той обаче няма да може да осигурява сам издръжката и затова кампаниите сред феновете ще продължат.

Очаква се в най-скоро време да има големи промени и на върха в "синия" клуб. Изглежда неизбежно изпълнителният директор Павел Колев да получи и повече власт. Междувременно, въпросът с помощта от държавата към Левски чрез тотализатора остава отворен. Наскоро премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се помогне на Левски, защото е клуб, който го заслужава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички