Николай Киров преди мача с Левски: Очаквам тежък двубой, видях сериозен импулс при тях


Николай Киров преди мача с Левски: Очаквам тежък двубой, видях сериозен импулс при тях
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3209 0

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров даде пресконференция мача срещу Левски от 8-ия кръг на Първа лига в събота (18 септември). Съвсем наскоро наставникът победи "сините" с 2:1, когато бе начело на Арда Кърджали. 

Според Киров почеркът на Станимир Стоилов веднага си е проличал и той очаква много тежък двубой:

"Очакванията ми са за тежък двубой срещу сериозен противник, с традиции в българския футбол и сериозен импулс в последните дни. Това се забеляза в последната среща срещу Локомотив Пловдив", започна Киров.

"Като треньори по най-бързия начин се опитахме да изкараме от еуфорията нашите състезатели. Преди това доста време са били в по-различно настроение. В предстоящия двубой е много по-важно да сме дисциплинирани и концентрирани. На стадиона като „Герена“ това е най-важното, за да вземеш положителен резултат".

"Имаше доста работа на терен, която продължи и тази седмица. Независимо от резултата, анализите показаха, че имаме няколко сериозни проблеми. Имаме още много работа"

"В Левски видях сериозен импулс, тактическа дисциплина, много различен начин на игра. Имах възможност с Арда да срещна Левски съвсем скоро", добави той.

"Всеки един двубой е едно тактическо надиграване. Не знам как ще протече самата среща, но неимoверно ще има надиграване. По-концентрираният отбор мисля, че ще спечели".

"Доста работихме миналата седмица в защита. Забелязахме проблемите в тази фаза. ЗА жалост, допуснахме гол и в миналия мач. Не може да се работи само във фаза защита. Трябва и в атака да се работи. Новите попълнения им беше най-лесно. Те знаят моите изисквания. С другите все още се запознаваме. Атмосферата е добра", заяви Николай Киров, който дебютира начело на ЦСКА 1948 с 5:1 срещу Ботев Враца.

"Нямаме никакви проблеми от никакъв характер. Добро ниво на състава е като физика. Не мисля, че това беше водещото в предния двубой. Добри неща направихме в атака и това сякаш беше разковничето".

"Аз очаквам голяма подкрепа за отбора на Левски. Няма как да коментирам с вас тактически схеми, които ще използвам. Важното е дали футболистите ще изпълнят задачите, които им поставим".

"Още преди да започна работа бях на място и водих разговори. Всеки един специалист в един клуб е много важен. Колкото повече специалисти работят със състезателите, толкова по-добре", завърши пресконференцията си треньорът на ЦСКА 1948.

ТУК можете да прочетете повече за разгрома на тима срещу Ботев Враца в дебюта на Киров!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички