След 3 добри мача: България се изкачи с 5 места в ранглистата на ФИФА, вече сме №70 в света


След 3 добри мача: България се изкачи с 5 места в ранглистата на ФИФА, вече сме №70 в света
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2726 0

В началото на месец септември националният отбор по футбол на България изигра три добри мача и това веднага се отрази на класирането ни в ранглистата на ФИФА!

"Лъвовете" измъкнаха точка при гостуването си на европейския шампион Италия, а след това победиха Литва с 1:0 на "Васил Левски". Накрая тимът на Ясен Петров се наложи и с 4:1 над Грузия в приятелска среща, изиграна отново в центъра на София.

Така България събра актив от 1354 т. и вече е под №70 в световната класация на ФИФА. Това е прогрес с 5 места, спрямо предишното класиране на националите ни!

С добрите си мачове "лъвовете" успяха поне временно да излязат пред националните отбори на Черна гора, Ирак, Южна Африка, Северна Македония и ЮАР. Пред тях пък са тези на Ел Салвадор, Албания, ДР Конго, Панама и ОАЕ.

В челото няма много промени - Белгия продължава да е №1, следвана от Бразилия. Англия извества Франция от третото място, като "петлите" вече са 4-ти. 

В Топ 10 са още отборите Италия, Аржентина, Португалия, Испания, Мексико и Дания!

Добрите мачове на България веднага се отразиха на настроението в съблекалнята на тима и то се покачи неимоверно - ето и какво смята да прави БФС с договора на Ясен Петров!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички