Как последният в Първа лига убеди треньор №1 на България да поеме клуба?


Как последният в Първа лига убеди треньор №1 на България да поеме клуба?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2006 0

Избраният за треньор номер 1 на България през миналата 2020 година - Николай Киров, говори при първата си пресконференция като наставник на ЦСКА 1948, след като отиде там от Арда. Киров сподели, че от ръководството на последния във временното класиране на Първа лига тим са видяли, че няма да се получи с честа смяна на треньори. Освен това той разкри и как е бил привлечен.

"Най-вече ЦСКА 1948 ме привлече с амбициозния проект, който имат и не на последно място този проект е възможен за реализация. Нормално с оглед резултатите до момента, настроението при състезателите трябваше да се промени. Повече настроение и по-голямо самочувствие в тренировките. Оттук нататък трябва да подобрим резултатите и това води точно до по-голямо самочувствие.

Това, което направихме с Арда, показа, че нещата могат да се случат с български състезатели Там също имаше доста млади състезатели, които бяха основата на младежкия национален отбор. Такива има и в ЦСКА 1948. Липсва опитът в състава. Беше продиктувана от това кратката селекция. Тя беше от състезатели с по-голям опит на позиции, които ще донесат баланс в самия състав.

Винаги един треньор се съобразява с качеството на състезателите, с които разполага. За стил на игра е нужно малко време. Основаната задача е да подобрим резултатите. Изоставаме доста в точковия актив. Самочувствието на състезателите е занижено и те не могат да покажат пълния си потенциал. Позицията старши треньор в България от доста години е подложена на този вид натиск. Няма как да се търси развитие на един състав при честата смяна на треньори. Моето виждане е, че старши треньорът е една основна фигура в спортно-техническия процес и именно неговата работа издигат един клуб. Може и нещата да не се случат по този начин. Имахме доста разговори с ръководството по тази тема и мисля, че те вече са стигнали до този извод" - заяви Киров.

Негов заместник в Арда трябваше да е Димитър Димитров - Херо, но часове след обявяването му за нов треньор на кърджалийци, той трябваше да се откаже от поста. Впоследствие излезе и с изявление защо го е сторил (четете подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички