Нефтохимик изхвърча от Първа лига, ако Цецка Цачева не е президент?


Нефтохимик изхвърча от Първа лига, ако Цецка Цачева не е президент?
Снимка: БГНЕС

4706 0

Два дни преди президентските избори в страната дебатите между БСП и ГЕРБ се прехвърлиха и към спортна тематика. 

Говорителят на БСП Жельо Бойчев алармира за схеми на контролиран и корпоративен вот, мобилизирани преди балотажа в неделя. В партията са получили над 100 сигнала, които ще бъдат обработени и изпратени на съответните институции. Един от тях е свързан с футболния отбор Нефтохимик, който е бил заплашен, че няма да получава издръжка, ако кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева не стане президент.

"Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов и той е новатор - вече е направен инструктаж и на общинския отбор Нефтохимик, на който му е обяснено, че ако загуби Цачева, издръжката на отбора спира", заяви Бойчев на пресконфернция. 

Малко след изказването от отбора опровергаха подобно твърдения и излязоха със специална декларация:

Във връзка с публичното изявление на говорителя на ПГ на БСП Жельо Бойчев, че „Нефтохимик“ е бил заплашван от ПП ГЕРБ, ръководството на клуба заявява пред цялата общественост, че екипът на „Нефтохимик“ никога не е получавал заплахи и ултиматоми във връзка с предстоящите президентски избори.

На поредната провела се среща на 10.11.2016 г. между представителите на клуба с кмета на Община Бургас Димитър Николов и общински съветници от ОбС Бургас бяха обсъдени плановете за развитието на „Нефтохимик“, както и на спорта в Бургас. Заплахи, свързани с финансирането на клуба не само, че не са се състояли, но те са невъзможни на фона на факта, че издръжката му идва от спонсори, рекламодатели и дарители. Главен акционер в клуба е Общината, но тя го финансира единствено в рамките на Наредбата за финансиране на спортните клубове. Въпросът за издръжката на „Нефтохимик“ бе засегнат от кмета Димитър Николов в уверение на футболистите и работещите в клуба, че то е подсигурено за целия сезон и от тях се очакват единствено резултати. Освен мерките за класиране на представителния тим на челни позиции в елитното първенство, подробно бяха обсъдени и целите пред детско-юношеската школа, свързани с разширяването на тренировъчната база.

Напомняме, че „Нефтохимик“ е общински клуб и негов принципал се явява местният парламент, съставен от представители на различни политически сили. Всички те са в правото си да поискат отчет за изпълнението на дългосрочната стратегия за развитие на клуба, да се запознаят с целите пред него и да предложат мерки за подобряване на качеството му на работа. В тази връзка ръководството на „Нефтохимик“ изразява благодарности към кмета и представителите на ПП ГЕРБ за интереса им към развитието на клуба и ще се радва да се срещне и с всички други политически партии, които проявят интерес към проблемите и предизвикателствата пред футбола в Бургас. Но още веднъж категорично заявяваме, че няма да допуснем името на отбора да бъде въвлечено в политическото съревнование.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички