Най-модерната футболна база в България няма да е на клуб, а на Станимир Стоилов


Най-модерната футболна база в България няма да е на клуб, а на Станимир Стоилов

2458 0

Eдин от най-добрите български треньори Станимир Стоилов е закупил обширен терен край Бургас, информира "7 дни спорт". Идеята му е там да се построи футболна база.

Тя ще разполага с шест терена, общежитие, столова, зали за лекции, възстановителен център, както и два тренировъчни балона, като всичко ще бъде оборудвано на супермодерно ниво. Ще има и училищна сграда, където младите футболисти ще провеждат образователен процес. Треньорът на Астана няма сам да инвестира в начинанието. С него са още двама съдружници, чиито имена обаче не са известни на този етап.

Общата сума, която е необходима за реализация на инвестицията, е над 10 милиона евро. Част от нея се осигурява от Мъри, но повечето пари идват от съдружниците. Хасковлията ще започне строителството най-рано след година.

Идеята е неговата школа да привлича и обучава таланти от цялата страна. Не е ясно защо Стоилов е избрал този район за бизнес проекта си, но се предполага, че това е заради мекия климат, а и за възможностите в бъдеще да се практикува и спортен туризъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички