Национален отбор пожела да отмъкне Бакеро от Славия


Национален отбор пожела да отмъкне Бакеро от Славия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10363 0

Хосе Мария Бакеро съвсем скоро пое Славия. 60-годишният бивш съотборник на Христо Стоичков от „Дрийм тийма“ на Барселона обаче вече е спряган за наставник на друг отбор.

Испанският специалист е считан за един от основните кандидати за нов селекционер на националния отбор на Беларус. С тази новина гръмна местното издание „Беларуски футбол“.

Досегашният предводител на беларусите Георги Кондратиев бе уволнен съвсем наскоро.

БЕЛАРУС ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ДУПКАТА С БАКЕРО

Вече бившият селекционер на Беларус не постигна нещо сравнително значимо за ранга на тима. Тимът регистрира само 2 победи за 27-те си срещи начело на представителната селекция на страната.

Това е 60-годишен специалист, най-известният бивш играч на Реал Сосиедад (1980-88), Барселона (1988-96) и националния отбор на Испания (1987-94; 30 мача, 7 гола), шесткратен шампион на Испания, носител на Купата на шампионите, Купата на носителите на купи и Суперкупата на УЕФА“ , описва изданието кариерата на Бакеро.

Треньорската му кариера е много по-скромна: води втория отбор на Малага (2005), работи за кратко в Реал Сосиедад (2006), след това в Полония от Варшава (2009-10), Лех (2010-12), перуанския Хуан Аурих. Беше технически директор на венецуелския Депортиво Ла Гуайра, от 2017 до 2023 г. работи в „Ла Масия“. През 2023 г. се завърна към треньорството в българския Славия от София“, пишат още в Беларус.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Обрат: Славия картотекира Мартин Георгиев за Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички