Венци Стефанов с нов бисер: Заговори за Бакеро и... Пешо от Чукурово


Венци Стефанов с нов бисер: Заговори за Бакеро и... Пешо от Чукурово
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3215 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде любопитно интервю, в което отново говори за новия старши треньор на "белите" Хосе Мария Бакеро. Той отново се изказа в духа на предишните си твърдения, с които засвидетелства големи очаквания към наставника.

"Бакеро не работеше само с втория отбор на Барселона, а с цялата школа на клуба. Трудно мога да опиша това място - когато го видях, се изумих. Разбрах защо са големи. С моите колеги обсъдихме и решихме да видим дали един такъв специалист като Бакеро ще помогне за изграждането на един отбор от българи.

Той каза, че ще работи с това, което има, за разлика от много други треньори. Той работи непрекъснато, мотото му е, че всяка тренировка е като финал. Убеден съм, че резултатите ще са положителни" - започна Стефанов пред БНТ.

"Дали Бакеро ще се адаптира към футболната ни действителност? Той се е адаптирал към Стоичков, та няма да се адаптира към нашето първенство, ха-ха. Шест години са спали в една стая. Има 520 мача в Ла Лига, капитан на Барса и националния отбор на Испания, това не е Пешо от Чукурово.

Той няма никакви капризи и претенции, даже не поиска и преводач. Каза, че ще свикне, ще научи. Помощникът му също е много голямо име - работил е в Русия, Америка, Канада, специалист. Земни хора са на фона на това какви имена са във футбола. И с чистачката, и с футболистите по еднакъв начин се отнася.

Сигурен съм, че Славия ще стигне до европейските турнири с Бакеро и някой млад футболист на Славия ще осъществи трансфер в голям клуб. Трябва да се стремим и към двете" - допълни още президентът на Славия. Наскоро пък Венци Стефанов направи любопитна препратка за Христо Стоичков и Бакеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички