Много приказки, малко действия! Изненадващ е броят на подадените жалби срещу съдиите в Първа лига


Много приказки, малко действия! Изненадващ е броят на подадените жалби срещу съдиите в Първа лига
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1665 0

Мениджърът на БФС Стоян Алексиев даде повече яснота относно подадените жални от отбори от Първа лига срещу съдийството. Както е ясно, често родните клубове имат оплаквания от отсъждания и това винаги е сред водещите теми.

Оказва се обаче, че от началото на сезона е подадена официално само една жалба. Тя е от ръководството на Етър (Велико Търново) и е против съдията Никола Попов, ръководил при поражението им от Черно море (Варна) с 1:2 в четвъртия кръг.

Официално - 1 подадена жалба

"Официално от началото на сезона има само една жалба. От Етър (Велико Търново). Може и да има други публикации в медиите, че ще се подават протести или са подавали, но такива няма в Комисията", заяви Стоян Алексиев.

"Жалбите също не са огромен брой и за миналия сезон в Първа лига", потвърди Стоян Алексиев. Не повече от 10-12 официални протеста са изпратили клубовете за цялата кампания 2022/23.

Въпреки че няма протестни писма, Съдийската комисия е наказала още двама ръководещи и трима асистент-съдии по доклади на наблюдателите на мачовете. Те ще почиват в известен срок, преди да бъдат възстановени в назначенията. Така например наказание е получил Ивелин Занев от Русе, който отсъди дузпа за нарушение извън наказателното поле на мача Беласица – Черноморец (Бургас) от Втора лига. Наказан е и страничният съдия от страната на атаката. А новият шеф на съдиите у нас Давид Борбалан  сподели каква ще е основната му цел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички