Луканов: Не можем да се надиграваме с Левски, не е свършено, докато не свърши


Луканов: Не можем да се надиграваме с Левски, не е свършено, докато не свърши
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

666 0

Треньорът на Етър Емануел Луканов обясни своя план за мача с Левски, загубен с 0:1. Той обяви, че отборът няма да се отказва, докато има шанс да се отлепи от дъното.

"Играхме дефанзивно, такъв беше планът. Нямахме друг вариант. Ако излезем да се надиграваме, няма да имаме шанс. Искахме да затворим пространството на техните халфове. И да чакаме нещо да се случи на контраатака, ние също имаме бързи играчи, искахме да използваме бързината им. Така се стигна до гола на Уелтън, който проби по крилото, центрира поредната топка и там не реагирахме както трябва", започна той пред "Диема спорт".

"Малко ме е яд, че по този начин ни вкара човек, на който играта с глава не му е приоритет. Предпочитахме да се стигне до двойна комбинация и да ни отбележат, малко нелепо беше, но ние знаем срещу кой играем и на кой терен. Моята идея беше, че те играят с трима нападатели и ние ако играем в четворка, те ще имат много пространства. Идеята беше точно там да затворим", продължи Луканов.

"Трябваше да имаме плътност между линиите, получи се в голяма част от играта, но класата си каза своята дума. Това са ни възможностите, играчите се раздават всеки мач не на 100, на 1000 процента. Четвъртък гледаме да се възстановим, имаме много важен мач", каза още треньорът. Запитан дали не са можели да погледнат по-смело в предни позиции, той заяви:

"Тръгнахме да пресираме, но не можем да отговорим на тяхната бързина, на тяхната настилка, динамиката е друга, ние тренираме при други условия. Затова подходихме по този начин, трябваше да сме умни, не глупави. При 1:0 можеше да се случи нещо, това бе идеята, при половин ситуация да я използваме. Нашите мачове са други, ако можем да откраднем нещо от големите отбори. Нормално е да играем по-затворено", допълни Луканов.

"Мачът с Пирин е от огромно значение за нас, търсим от отборите от нашия ранг да си вземем необходимото. Досега не се получава. Не е свършило, докато не свърши, това е моето верую", завърши той. А ето какво каза след успеха младият герой на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички