10 от Етър Велико Търново затрудниха Локомотив Пловдив, но "смърфовете" отново са на върха в Първа лига (ВИДЕО)


10 от Етър Велико Търново затрудниха Локомотив Пловдив, но "смърфовете" отново са на върха в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

2555 0

Локомотив Пловдив записа осма поредна победа през сезон 2023/24 в Първа лига, печелейки гостуването си на Етър Велико Търново от 9-ия кръг с минималното 1:0.

Футболистите на Александър Томаш се радваха на солидна подкрепа на стадион "Ивайло", а с новите три точки събраха актив от 25 и се завърнаха на първото място във временното класиране, измествайки от него Черно море (23). "Болярите" останаха предпоследни с 4 пункта.

Единственото попадение в срещата бе дело на Евандро, който се разписа с техничен удар от границата на наказателното поле дълбоко в добавеното време на първото полувреме.

"Смърфовете" играха с човек повече на терена след 27-ата минута, когато капитанът на Етър - Мариян Иванов, бе изгонен с директен червен картон. През втората част две попадения на Бабакар Дион пък бяха отменени правилно заради засади.

*В следващия кръг на Първа лига Локомотив Пловдив е домакин на Славия (23.09.), а Етър Велико Търново гостува на Левски (23.09.).

Развой на мача

В петата минута Кольо Станев бе изведен зад отбраната на "смърфовете" и пробва диагонален шут, но топката премина на 2-3 метра встрани от дясната греда на Динко Хоркаш. В 20-ата Димитър Илиев бе близо до това да открие резултата, но опитът му да прехвърли вратаря от малък ъгъл не бе успешен. 

Малко след това Георги Минчев се озова в ситуация '1 в 1' с Мариян Иванов и бе фаулиран при опита си да го финтира. Първоначално Ивайло Ненков показа само жълт картон на бранителя, но ВАР го призова да прегледа повторенията, защото Иванов бе последен в отбраната. Кадрите промениха решението на главния рефер и той вдигна директен червен картон на капитана на "болярите".

В 37-ата минута Джовани стреля технично от границата на наказателното поле, търсейки далечния ъгъл, но пропусна целта с половин метър. Към края на полувремето Христо Иванов от Локомотив получи сериозен удар в главата и се наложи да бъде заменен принудително от Александър Томаш. Впоследствие младокът напусна стадион "Ивайло" с линейка, за да бъде прегледан в болница.

Дълбоко в добавеното време на първата част "черно-белите" поведоха с 1:0 чрез Евандро, който се разписа с премерен шут от около 20 метра, завършвайки добра комбинация. Домакините претендираха за извършено нарушение в центъра на терена секунди преди да падне голът, но съдията не се трогна. 

В 56-ата минута попадение на Бабакар Дион за 2:0 бе отменено правилно заради очевидна засада, като дори не беше нужно ВАР да се намесва. В 70-ата още един негов гол не признат, отново заради засада, като този път ВАР каза тежката си дума. 

В 75-ата минута и десният страничен стълб попречи на "смърфовете" да удвоят аванса си. Секунди по-късно Кольо Станев проби по дясното крило и пусна успореден на голлинията пас към влезлия на смяна Димо Бакалов, но топката му дойде малко назад и той не успя да нанесе добър удар.

В 84-тата Динко Хоркаш се намеси решително, за да попречи на Мартин Тошев да изравни резултата. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Класиране в Първа лига за сезон 2023/24

Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички