"Еееее, вие измислихте нещо иновативно" - Стилиян Петров с ироничен коментар за решение на БФС


"Еееее, вие измислихте нещо иновативно" - Стилиян Петров с ироничен коментар за решение на БФС
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

4934 0

Бившият национал на България Стилиян Петров използва профила си в социалната мрежа Facebook, за да коментира вчерашната (13 април) новина, че след 15 години пауза БФС връща стара практика.

"Еееее, вие измислихте нещо иновативно", възкликва иронично бившият играч на Астън Вила и Селтик и констатира, че "страхът от провал в новостите изключва поемане на риск и експериментиране с нови идеи", а "БФС със старомодните си идеи се страхуват от провал и са по-малко склонни да поемат рискове, задушавайки иновативните процеси".

Ето какво гласи целият пост на Стилиян Петров:

"Еееее, вие измислихте нещо иновативно, върнахте ни няколко десетилетия назад. В крак с времето ли се движим.

Хора със старомодни идеи, забавящи процеса на иновация в така или иначе изостаналия процес в българския футбол поради няколко причини!

Съпротива срещу промяната - хората със старомодни идеи често се страхуват от промяната и това забавя процеса на иновация. Предпочитат статуквото, да се противопоставят на приемането на нови технологии, идеи и да предизвикат нуждата от промяна.

Липсата на адаптивност във нашето пълно с отличници БФС с изтекъл мандат много отдавна. Отличници, работещи със старомодни идеи и методи, които отдавна са изгубили своята адаптивност. Тази група от хора, отправящи закани към клубовете чрез техните зависими областни и зонални, внасящи страх, не са свикнали с променящите се нужди на футболната индустрията. А това води до липса на комуникация и надграждане.

Страхът от провал в новостите изключва поемане на риск и експериментиране с нови идеи. БФС със старомодни си идеи се страхуват от провал и са по-малко склонни да поемат рискове, задушавайки иновативните процеси. Рискове, които застрашават зависимостите и обещанията им към определени хора.

В едно бързо заключение към съпротивата на индивидите в БФС срещу нови идеи, адаптивността, страхът от провал, липсата на прозрачност и неефективен начин на работа забавят темпото на прогреса в българския футбол. Нещо което ги мъчи и ги задушава. Защо ли задушава тези определени лица или малки групи които имат контрол или влияние върху нашата футболна федерация,въз основа на лични връзки или услуги, а не на заслуги или квалификации. Това води до липса на прозрачност, безпристрастност и отчетност, нечестна и несправедлива система, която облагодетелства малцина избрани за сметка на други. Тези зависими или приятелски организации подкопаха общественото доверие и да, навредиха на репутацията и развитието на футболната ни индустрия като цяло".

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички