Локо (Сф) - Ботев (Вр) и Етър - Славия закриват кръга в Първа лига


Локо (Сф) - Ботев (Вр) и Етър - Славия закриват кръга в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1666 0

Откриващият кръг в Първа лига ще завърши с нови два мача днес. В първия от тях Локомотив (Сф) посреща Ботев (Враца) от 18,30 часа, а от 20:45 ч. Етър е домакин на Славия.

Локомотив София се раздели през лятото със Станислав Генчев и назначи Стойчо Стоев на негово място. Опитният специалист е легенда на клуба и се завръща с договор за една година в опит да подобри представянето от миналия сезон.

В хода на миналото първенството Ботев Враца се представи отлично за своите възможности и амбиции, но допусна прекалено много загуби след слаба игра в групата за оцеляване. В контролите през лятото врачани отново не впечатлиха и победиха единствено Черно море, който започна срещата тогава с експериментален състав.

Откакто се завърна в елита, амбицията на Локомотив София винаги е била да се бори за първата шестица. Спрямо конкуренцията в шампионата е спорно дали това е постижимо, особено след явното подмладяване на състава през лятото. Стойчо Стоев обаче има достатъчно голям опит и присъствието му при „железничарите“ може да даде положителни резултати.

Етър и Славия ще сложат край на първия кръг за сезона в българската Първа Лига. Интересно е, че именно в тези два отбора чужденците са най-малко. Към настоящият момент при „болярите“ има само четирима легионери, докато при „белите“ те са трима.

Школата на Славия обаче е една от най-добрите в страната и това обяснява защо гостите не се нуждаят от сериозни инвестиции за трансфери, за да поддържат добро ниво. А ето как изглежда класирането в Първа лига преди тези мачове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички