Литекс изгуби точки във вял мач с Марек


Литекс изгуби точки във вял мач с Марек

1092 0

Литекс пропусна да се изкачи на третото място в класирането, след като във вял мач от 21-ия кръг на "А" група направи 0:0 като гост на Марек.

Инициативата логично бе за гостите, но защитата на Марек свърши своята работа.

Именно да не допуснат гол бе основната цел на играчите от Дупница.

В атака те разчитаха предимно на статични положения, като при едно от тях бяха близо до откриване на резултата. Със статични положения и изсипани топки и Литекс опитваше да разбие дупнишкия бетон, но малшанс пред гола в редките чисти ситуации им попречи за нещо повече от точка в този мач.

Домакините имаха проблеми в комуникацията, което водеше до грешни пасове и липса на идеи в атака. Те все пак се отърсиха от първоначалната си плахост и започнаха да създават проблеми при изнасянето на топката от Литекс.

Марек не съумяваше да създаде бързи атаки, а при прегрупиране на гостите в тяхната половина те лесно губеха топката.

Двата отбора видяха и 6 жълти картона – 4 за Марек и 2 за Литекс.

Как протече срещата:

При безобидно центриране в 3-ата минута играч на домакините игра с глава, а топката се отклони в изскочилият зад защитата Бьорн Маарс, който останал очи в очи с вратаря, от 4 метра не успя да оцеле вратата.

Доминацията на гостите продължи, но те не съумяваха да застрашат вратата на Марек. В 20-тата минута след пряк свободен удар от удобна позиция Асприля прати топката високо над вратата.

Домакините не позволиха стратегията с високи топки към Бьорн Маарс да сработи.

Куриозен случай имаше в 25-ата минута. При опит за атака на Марек топката се движеше по тъчлинията. Играч на домакините почти я бе достигнал, когато момче, подаващо топките, инстинктивно я спря и по този начин осуети атаката на своя отбор.

Мартин Димитров получи първия жълт картон в 38-ата минута, след закъсняло влизане в краката на противников играч. При изпълнението на фаула Маарс опита да вкара със задна ножица извън наказателно поле, но ударът му бе твърде слаб.

В края на полувремето Марек за пръв път изпълни корнер. Резултатът бе бърза контраатака за Литекс и нов картон за Борислав Николов, който спъна откъсващия се Асприля.

Васил Божиков от гостите също бе предупреден за безсмислен фаул в средата на терена.

Във футболно отношение второто полувреме започна идентично, но нервите между противниковите играчи бяха осезаеми.

В 49-ата минута Йонсен бе близо до гол след като надскочи всички при центриране от корнер. Ударът му с глава обаче мина далеч в страни от вратата.

Ангел Недялков получи картон, за непозволено спиране на играч на домакините, въпреки че пробивът му не вещаеше опасност.

Веднага след това картон получи и Манолов от домакините заради грубо влизане срещу Перес.

Фаулът доведе до хубава атака на гостите, а Асприля бе близо до красив гол. Той нахлу в наказателното поле и майсторски си спря топката във въздуха, без да я сваля на земята преодоля противников защитник и стреля без подготовка, но ударът му мина покрай вратата.

В 61-ата минута Марек бе близо до това да изненада противниците си в този муден мач. При удар с глава на Виячки, след центриране от корнер, Бонивиера бе максимално затруднен и с мъка изби топката.

Гостите търсеха противниковата врата предимно със изсипани центрирания от статични положения, но това не им донесе никакъв резултат.

Кристиян Малинов също получи картон за задържане на играч на Марек.

В 76-ата минута Александър Цветков бе близо до откриване на резултата след като фронтално срещу вратата стреля по земя в десния ъгъл на Михайлов. Той обаче успя да избие топката.

Гаров също бе официално предупреден, след като влезе в кратака на Йонсен от гостите. От фаула дойде най-добрият шан са гостите. Кирил Десподов прати коварен изстрел, който Михайлов с мъка изби, но защитата на Марек не допусна на ротивника да достине до топката.

Последният шанс бе за Литекс в продължението, когато извън наказателното поле Десподов намери отскочила топка и шутира силно, но Михайлов отново парира удара. Минута по-късно, от границата на наказателното поле, той пробва странична ножица, но ударът му мина далече от вратата.

След изиграване на мача Литекс заема 4-та позиция с 36 точки. Марек е на предпоследното 11-то място с 14 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички