Лечков: Пенев е сребролюбец и неуравновесен, сгреших, че го наложих за селекционер


Лечков: Пенев е сребролюбец и неуравновесен, сгреших, че го наложих за селекционер
Снимка: БГНЕС

1935 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков отговори на нападките на вече бившия селекционер на националния отбор на България Любослав Пенев. В ефира на "Ринг" той предупреди, че в близките седмици спортната общественост ще научи много любопитни неща около националния отбор.

"Колко дела имам? Всички са с оправдателни присъди", започна Лечков.

"Аз самосиндикално наложих Любослав Пенев за национален селекционер. Грешката ни не е, че го уволнихме, а че го назначихме", отсече той.

Запитан дали някой не е предал отбора отвътре, бившият кмет на Сливен заяви: "Ще научите любопитни неща в близката седмица. Кой е отговорен за обстановката в самия отбор - президентът на БФС, вицепрезидентът или треньорът?", отвърна той.

"Аз съм човекът, който ще каже каква беше заплатата на Любо Пенев, но не днес", обеща Лечков.

Запитан защо на българският национален отбор не е била уредена нито една качествена контрола, вицепрезидентът на БФС отговори, че от Изпълкома са имали 6 предложения за приятелски мач, но треньорското ръководство ги е отхвърлило, тъй като не е искало да пътува.

"Не съм изгонил Бербатов, той сам се отказа", защити се Лечков по друго от силните обвинения на Любо Пенев.

Пред ТВ7 преди това Лечков отправи и личностни нападки към бившия селекционер.

"Продължавам да уважавам като фигура Любо Пенев. Но думите му са като на един неуравновесен човек. Това е един сребролюбец и който каквото иска да говори, става въпрос за пари. Той имаше пълна свобода, такова охолство не е имало в националния отбор, при положение, че не се класираме на голям форум. Отговорността я носи треньорското ръководство, което получава пари. Аз, за разлика от тях, не съм платен. От днес нататък започвам да си губя уважението към него", отсече той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички