Лечков: Любо постъпи недостойно, липсата на Бербатов не е оправдание за загубите


Лечков: Любо постъпи недостойно, липсата на Бербатов не е оправдание за загубите

1590 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков отговори на бившия национален селекционер Любослав Пенев, след като бе нападнат от него в ефира на bTV.

"Не разбирам реакцията на Любослав Пенев след отстраняването му от поста треньор на националния отбор", сподели Лечков пред "Дарик".

"Не бих си позволил да коментирам личностните качества на Пенев. Но явно, с приятели като моите, врагове не ми трябват. Стана ясно, че ние, неговите съотборници, сме му били приятели, а той на нас - не", допълни отговорникът за националния отбор в родната централа.

Той настоя, че причината за отстраняването на Пенев от поста е била отсъствието на победи на отбора.

"Отстраняването на Пенев не означава, че не го харесваме като човек. Става въпрос за футбол и за треньорска работа. Ако успееш да накараш отбора да играе, ако печелиш – оставаш. Ако не, си отиваш. А българския национален отбор губеше", заяви Лечков, който отбеляза, че личните нападки срещу него и други членове на Изпълкома от страна на Пенев са недостойни.

Бившият кмет на град Сливен се защити и от обвинението на бившия си съотборник в националния, че е главната причина звездата на българския футбол Димитър Бербатов да не играе за България.

"Футболът е колективна игра, на терена са 11 играча, не е оправдание, че се губи, защото този или онзи не играе в националния отбор. Задача на треньора е да направи така, че играчите да показват най-доброто от себе си. Разбира се, има и звезди, но те не са основата на победата. Една звезда отбор не прави", категоричен бе вицето на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички