Любо Пенев: Мога да съм шеф на БФС, но не искам, неустойката ми е 3 заплати


Любо Пенев: Мога да съм шеф на БФС, но не искам, неустойката ми е 3 заплати
Снимка: Иван Йочев

2313 0

Уволненият като национален селекционер Любослав Пенев, който вчера взриви футболна България с атаките си по адрес на членовете на Изпълкома на БФС - Йордан Лечков, Емил Костадинов, Венци Стефанов и Кирил Домусчиев, продължи с откровенията си пред bTV. Той заяви, че няма амбиции да става шрезидент на футболната ни централа.

"Хората в Изпълкома, не всички от тях обаче, трябва да си тръгнат. Редно е,дори е задължително. Аз нямам амбиции да бъда президент, това е скучна работа. Иначе капацитет за това имам. Аз съм решил да съм треньор", заяви специалистът.

Той отхвърли информациите, че ще прибере тлъста неустойка за уволнението си.

"Неустойката ми е 3 заплати, не 10. Четиримата треньори, които сме, се вместваме в месечното възнаграждение на предишния селекционер", разкри той.

"В БФС работят по моите идеи - това за намаляването на чужденците в "А" група е моя идея. Ще ми казва разбирачът Домусчиев, че милее за българския футбол. Защо тогава в отбора му между 7 и 9 от единадесетте на терена са чужденци", възнегодува той срещу своя критик.

Пенев говори и за отношението си с футболистите. "ОК съм с тях, обичам си ги, харесвам си ги и винаги съм ги защитавал. Имаме футболисти, имаме състав, можем да играем добре, но трябва футболистите да играят редовно, за да са във форма".

"Аз съм българин, ще помагам с каквото мога и занапред и няма да изоставя тези футболисти", завърши Любо Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички