Лечков събра футболните съдии на семинар в Сливен (СНИМКИ)


Лечков събра футболните съдии на семинар в Сливен (СНИМКИ)
Снимка: БФС

2975 0

Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична подготовка по време на традиционния зимен семинар преди началото на пролетния дял на първенството, който тази година се проведе в Сливен, съобщиха от Българския футболен съюз. 4-дневният камп събра всички водещи и асистент съдии от Първа и Втора професионална лига, както и международните ни съдии в женското направление.

Новият председател на Съдийската комисия Виктор Кашай не успя да присъства лично поради заболяване, но взе активно участие във всички лекции и курсове онлайн. Неговият заместник Георги Ринг ръководи семинара и също дейно участваше в теоретичните и практическите занимания с родните рефери.

Семинарът стартира в сряда, 9 февруари, когато бяха проведени съвместни заседания на Съдийската комисия и Инструкторския панел, по време на които бяха обсъдени работата и изискванията на новото ръководство на българското съдийство, както и програмата на семинара.

На 10 февруари се проведоха първите лекции и физически тестове на съдиите и асистент съдиите от ВПЛ, които продължиха и на сутринта на 11 февруари с BMI и BFP измервания (индекс на телесна маса и процент телесни мазнини). Арбитрите от ВПЛ преминаха с успех комбинирания теоретичен тест, след което проследиха лекция на главния фитнес инструктор на съдиите в България Николай Петров.

В петък към семинара се присъединиха и съдиите от ППЛ, както и международните ни съдии-жени, които имаха честта да получат FIFA-значките си лично от вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, директора на „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, лектора на УЕФА за системата VAR Павел Гил и Георги Ринг.

Програмата на елитните ни рефери стартира с лекция, водена от Павел Гил, както и с тренировъчно занимание с участието на Николай Петров. В събота и съдиите от ППЛ преминаха BMI и BFP измервания, както и комбиниран теоретичен видео тест, а след това проведоха с отлични резултати задължителните си физически проверки.

Последният ден от семинара премина отново с лекции, водени от Павел Гил и Николай Петров, след което се състояха и инструктажи на съдийските наблюдатели от Първа и Втора професионална лига с участието на Георги Йорданов, Радан Мирянов и Павел Гил, допълват от БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички