Кралев: След 15 юни българският спорт ще започне да функционира на пълни обороти


Кралев: След 15 юни българският спорт ще започне да функционира на пълни обороти
Снимка: БГНЕС

881 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че българският спорт ще започне да функционира на пълни оборoти от 15 юни. Именно от тогава бе обявено, че отпадат всички мерки, освен социалните.

"За всички нас пандемията от коронавирус COVID-19 беше шок. Въпреки че правителството имаше информация за това, което се случва в Китай, а аз, като лекар, знаех прекрасно какво ще се случи в Европа, е много трудно да приемеш тази нова реалност”, заяви министър Кралев в предаването “Код Спорт” на ТВ+.

"Първите седмици бяха много трудни, но в екстремни условия се показва дали ставаш за ръководител. Смятам, че всички трябва да бъдем благодарни на премиера Борисов, че прояви далновидност и направи едно много важно нещо. Бяхме от първите, които приложиха строгите противоепидемични мерки, което се оказа ключово за успеха, който имаме в борбата с вируса. В резултат на това България е една от държавите, които бяха най-малко засегнати от пандемията. Вторият ключов момент беше, че бяхме една от първите страни, в които започна разхлабване на мерките. Това помага за минимизиране на икономическите щети, защото затварянето на живота в държавата, затварянето на икономиката, не може да се размине без последици. Решителността на правителството беше ключова. Смятам това за успех и тепърва ще видим резултатите от това поведение”, допълни спортният министър.

"Спортистите разбраха какво е положението и видяха, че се опитваме да направим всичко, което е възможно, за да могат те да продължат нормално със заниманията си. 40 дни беше периодът на карантината и 40 дни е периодът, за който рестартирахме всички спортни дейности. Всеки ден сме взимали решения, които са съобразени с моментната епидемична обстановка в страната. Ако броят на заразените или починали от COVID-19 хора се увеличаваше, ние щяхме да редуцираме или да забавим рестартирането на някои спортни дейности. За радост всичко се разви по план и в рамките на тези 40 дни успяхме да изпълним предварително заложената програма, за да рестартираме целия спорт. Мисля, че след 15 юни ще започнем да функционираме на пълни обороти във всички нива на българския спорт”, каза още спортният министър.

А наскоро Красен Кралев сподели, че държавата не може да финансира клубове заради дългове на БФС. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички