Красен Кралев публикува снимки от "Герена" и похвали организацията за мачовете


Красен Кралев публикува снимки от "Герена" и похвали организацията за мачовете
Снимка: БГНЕС

2183 0

Министърът на спорта Красен Кралев изрази своето задоволство от подновяването на Първа лига и най-вече от факта, че по трибуните имаше и фенове „за разлика от други европейски страни“.

Ето какво написа Кралев:

Така се прави.

Вчера дадохме рестарт на сезона в efbet Лига. Шампионатът стартира с фенове по трибуните, след като по указание на премиера Борисов, Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта разрешиха да присъства публика, която да е изпълнила 30% от капацитета на съоръженията.

За разлика от други европейски страни, България позволи на привържениците да подкрепят своите любимци от трибуните.

Това бе забелязано и в Италия отделиха материали, за да покажат как страната ни поднови своето първенство. „Corriere dello Sport” и „Tuttosport” написаха: „България показа как може да има фенове по трибуните“. В материалите си италианските медии посочват пример от дербито между Левски и Лудогорец и показват снимков материал от срещата. На „VIVACOM Arena Георги Аспарухов“ имаше и поставени картонени фигури на фенове на „сините“.

„Привържениците спазваха предпазните мерки срещу коронавируса и се опитваха да има дистанция между тях от поне два метра“, написаха в Италия. Ето и още какво отразиха чуждестранните медии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички